Ψηφοφορία (Εξέλιξη) - Σχόλια και απαντήσεις

Αγαπητοί μας φίλοι
Θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να σας ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή σας και τα καλά σας λόγια. Πριν αναφερθούμε στα σχόλια που έγιναν θα σας πούμε την άποψή μας για το πώς ορίζεται  το ΚΑΛΟ όπως την εκφράσαμε σε μια φίλη πολύ πρόσφατα.

"Έχουμε δει όλο αυτό το διάστημα πάρα πολλά ιστολόγια. Αυτό δεν μας τοποθετεί στην θέση ενός αντικειμενικού κριτή γιατί ο καθένας από εμάς έχει την δική του οπτική, την δική του αισθητική και τα δικά του ενδιαφέροντα...
Έτσι όσους και να ρωτήσεις, απλώς θα ακούσεις πολλές διαφορετικές γνώμες. Θα ξεκινούν από το ότι "είναι υπέροχο" έως "είναι αδιάφορο".
Αυτό ισχύει για όλα τα ιστολόγια.
Κατά την άποψή μας δεν είναι εκεί το θέμα λοιπόν...

Το θέμα είναι τι θέλει ο καθένας από μας να  εκφράσει και με ποιο τρόπο. Τι είναι αυτό που θα σου προσφέρει ευχαρίστηση και ίσως ένα αίσθημα πληρότητας.
Αυτό αφορά τόσο τη θεματολογία, όσο και την αισθητική.

Τα ιστολόγια, εάν τα δούμε ως μια οντότητα, ωριμάζουν και αυτά με τον καιρό, ζητάνε τα δικά τους. Κάποια πάλι, ολοκληρώνουν τον κύκλο τους και δεν έχουν τίποτα άλλο να πουν. Υπάρχει μια συνεχής διάδραση του ιστολογίου με τον διαχειριστή του και παράλληλα με τους αναγνώστες του.

Η συνταγή για ένα πετυχημένο ιστολόγιο, αν και εμείς δεν χρησιμοποιούμε πλέον τέτοιες εκφράσεις... είναι μόνο μία !!!
Να εκφράζει την όποια αλήθεια και αυθεντικότητα του διαχειριστή του και αυτός παράλληλα να ευχαριστιέται αυτό που κάνει !!!"

Φυσικά υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις καθώς επίσης και πολλά στοιχεία που η πείρα έδειξε ότι ΠΡΕΠΕΙ ή ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχουν σε ένα ιστολόγιο, όπως πχ στα πρέπει να υπάρχει ένα email επικοινωνίας, σωστοί χρωματικοί συνδυασμοί, κατάλληλη γραμματοσειρά, κλπ.
Αλλά κανένας δεν είναι τελικά αρμόδιος να το κρίνει παρά μόνο ο διαχειριστής και οι αναγνώστες του.

Αναφορικά με τα σχόλια των φίλων μας θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
Επειδή πράγματι τα συμμετέχοντα ιστολόγια είναι πολλά η  κατάταξη κατά αλφαβητική σειρά είναι η μόνη που επιτρέπει σε κάποιον να ψηφίσει εύκολα και γρήγορα το ιστολόγιο που επιθυμεί. Διαφορετικά θα έπρεπε να ψάξει σε περισσότερες από μία κατηγορίες δεδομένου ότι η κατάταξη κατά κατηγορία πολλές φορές είναι δύσκολη και ασαφής. Και αυτό επειδή πολλά ιστολόγια δεν έχουν απόλυτα σαφή θεματικό προσανατολισμό.
Τεχνικά είναι εύκολο να ψηφίσει κάποιος όσα ιστολόγια επιθυμεί, δεδομένου ότι επιτρέπεται η πολλαπλή επιλογή.
Επίσης είναι εύκολη η διόρθωση της ψήφου εκ των υστέρων αν κάποιος διαπιστώσει ότι έκανε λάθος.
Το ποσοστό επί της εκατό δεν έχει σημασία πριν το τέλος της ψηφοφορίας και απλά δείχνει το ποσοστό των ψήφων του κάθε ιστολογίου κάθε στήλης.
Τέλος είναι εύκολο να δει κάποιος την κατηγορία στην οποία ανήκει το κάθε ιστολόγιο. Είτε από την ανάρτηση η οποία περιέχει την τελική λίστα των συμμετεχόντων στην οποία υπάρχει και η κατηγορία είτε από τις ετικέτες ( το ανάλογο gadget υπάρχει στο πάνω αριστερό μέρος του ιστολογίου μας και ακριβώς κάτω από το κυλιόμενο μενού στο οποίο υπάρχουν όλα τα ιστολόγια που σας παρουσιάσαμε μέχρι σήμερα).

Αναφορικά με την πρόταση της ανώνυμης φίλης να κρατήσουμε τις ψήφους και να τα κατατάξουμε και να επαναλάβουμε την ψηφοφορία από την αρχή, ακόμη και αν το θέλαμε είναι πρακτικά πολύ δύσκολο.

Τέλος σας υπενθυμίζουμε ότι στην προηγούμενη ανάρτησή μας σας είχαμε μεταφέρει και την άποψη των διαχειριστών του ιστολογίου  VipColours  που είχαν προτείνει (μετά το τέλος της προηγούμενης ψηφοφορίας) η ψηφοφορία να είναι αρκετά πιο σύνθετη. Να ψηφίζουμε δηλαδή τα καλύτερα ιστολόγια όχι σύμφωνα με το περιεχόμενο των αναρτήσεων αλλά διάφορες άλλες κατηγορίες. Κάποιες από αυτές θα μπορούσαν να είναι: σχεδιασμός/design, δομή, ποιότητα κειμένου, ποιότητα φωτογραφιών, φιλικό προς τον χρήστη, ανάπτυξη / programming (και όχι απλά χρήση ενός template), κλπ. 
 
Παρακαλούμε λοιπόν για μια ακόμη φορά όσοι από σας επιθυμείτε να μας στείλετε και τις δικές σας απόψεις στο email μας με την ένδειξη προτάσεις για την ψηφοφορία. 

Καλή συνέχεια!

2 σχόλια:

Tony P είπε...

Καλησπέρα φίλε!Τώρα σε βρήκαμε!

Top blogs είπε...

Καλώς βρεθήκαμε :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Widgets