Top blogs "everyday happy home"

Χριστούγεννα 2011!! Γιορτινό κλίμα παντού και φυσικά ανταλλαγή δώρων! Πόσες φορές είχα σκεφτεί πόσο όμορφο είναι να έχεις το μέσο που θα αποτυπώσει σωστά το περιβάλλον σου!.. Πόσες φορές είχα εκφράσει το θαυμασμό μου βλέποντας μια φωτογραφία που τραβήχτηκε μπροστά μου, μη μπορώντας να πιστέψω στα μάτια μου. Πόσες φορές είχα λαχταρήσει να έχω και εγώ μια φωτογραφική καλύτερη από αυτή του κινητού μου.. Γιορτινές μέρες και ο Άγιος Βασίλης μου χαρίζει το δώρο που τόσο λαχταρούσα!!!
Και έτσι ήρθε η ώρα που κρατούσα στα χέρια μου τη μηχανή μου.. Μεγάλη χαρά, την οποία διαδέχτηκε μια αγωνιά.. και τώρα τι κάνουμε..Τον πρώτο καιρό έκανε πολύ παρέα στο ντουλάπι, λαχταρώντας να βγει έξω και να εκπληρώσει το σκοπό της!! Αλλά δεν της έκανα εύκολα τη χάρη!
Πέρασαν κάποιοι μήνες και η μόνη δραστηριότητα μου ήταν να στέλνω μια φωτογραφία από το τόπο που ζω στους φίλους μου στην Ελλάδα για να τους πω με γλυκό τρόπο Καλό Μήνα..
Και ύστερα έπεσα πάνω στη φωτογραφική πρόκληση..και αποφάσισα να ακολουθήσω,χωρίς να γνωρίζω τι θα ακολουθούσε! Η δημιουργία τουhttp://everydayhappyhome.blogspot.com/ ήταν φυσικό επακόλουθο και από τότε παρασύρθηκα.. Διστακτικά και αρκετά μοναχικά στις περιπλανήσεις μου,σε παίρνω από το χέρι και πάμε για καφέ, για ψώνια, σε παίρνω μαζί μου στις συζητήσεις μου, αλλά και στις σκέψεις μου. Το blog συνεχίζει να είναι αρκετά μοναχικό και ντροπαλό . παρόλα αυτά συνεχίζει.. διστακτικά ακόμα και σήμερα την καταγραφή τοπίων  συναισθημάτων, μυρωδιών (ναι ακόμα και οι μυρωδιές μπορούν να φανούν μέσα από τη φωτογραφία!). Πρόσφατα αποφάσισε να επεκταθεί και σε καθημερινά θέματα, να σε πάρει μαζί του και στη κουζίνα του, να μαγειρέψετε μαζί, να φάτε μαζί, να ετοιμάσετε μαζί στο γιορτινό τραπέζι και να μετρήσετε μαζί αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα!
Όλο αυτό το διάστημα η φωτογραφική πρόκληση με έκανε και χαμογέλασα, εκνευρίστηκα, μοιράστηκα και θαύμασα, ένιωσα την ανάγκη να δείξω τη διαφορετικότητα της ζωής μου στο Dubai, παραλείποντας τα αρνητικά που κουβαλάει η απόφαση της ξενιτιάς, αλλά και να πάρω όσο περισσότερο μπορούσα εικόνες από το δικό σου ελληνικό ουρανό που μου έδωσε έμπνευση και μια τονωτική ένεση για να συνεχίσω! Μπήκα και στο δικό σου σπίτι μέσα από τις εικόνες που μοιράστηκες μαζί μου!  Τα καθημερινά φωτογραφικά θέματα με βοήθησαν σε αυτό, αφού δημιουργήθηκε μια μικρή κοινότητα blogs που ακολουθούν την ίδια πρόκληση και μοιράζονται μαζί μας καταπληκτικές φωτογραφίες! Ζώντας σε ένα διαφορετικό τόπο από την όμορφη Ελλάδα προσπαθώ να σε πάρω από το χέρι στις βόλτες μου και να γευτούμε μαζί τη διαφορετικότητα  μέσα από διάφορες διηγήσεις και ιστορίες, αλλά πιο πολύ μέσα από εικόνες! Δεν θα έλεγα ότι είμαι μια αμιγώς φωτογραφική blogger, αλλά μια blogger που σκοπό της έχει απλά να σου δείξει πως περνάει, τι τρώει, τι μυρίζει και πως νιώθει ζώντας στο εξωτερικό, λίγο απ’ολα δηλαδή! Ελπίζω να σε ενδιαφέρει να πάμε μαζί μια βόλτα για αραβικό τσάι και να φάμε μαζί ένα ταμπουλέ!
Σε φιλώ
Σταυρούλα

2 σχόλια:

Memaria είπε...

Έχεις ένα πάρα πολύ όμορφο blog που μας ταξιδεύει με υπέροχες φωτογραφίες, ενδιαφέρουσες ιδέες (όπως η Χριστουγεννιάτικη που δεν πήρα μέρος γιατί φοβήθηκα πως δε θα μπορούσα να είμαι συνεπής) και αξιόλογες αναρτήσεις...σου αξίζει να απογειωθεί...!
Άσε που έχουμε κι ένα κοινό στοιχείο..ξεκινήσαμε και οι δυο ντροπαλά και μοναχικά!!
Για αυτό, αλλά και για πολλά άλλα σε νιώθω πολύ κοντά μου!

Unknown είπε...

Αχ Μαρία μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια!!και εγώ σε νιώθω κόντα μου!! όντως ξεκινήσαμε περιπου μαζί την πρόκληση!! εσύ βέβαια συνεπής όλους αυτούς τους μήνες!! να είσαι καλά να μας δείχνεις τις ομορφιές που είναι γυρω μας και καμιά φορά προσπερνάμε!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Blogger Widgets